• Naslovnica
  • O nama
  • Program
  • Fotogalerija
  • Dokumenti
  • Kontakt
 

br. posjeta

 

 Sudjelovali smo u obilježavanju stote obljetnice crkve Vojske Srca Isusova u Medvedički. Djevojčice su zaželjele dobrodošlicu  varaždinskom biskupu mons. Josipu Mrzljaku prigodnim stihovima.

Zadnji dan škole djeca područnih razreda Drenovica iskoristila su za posjet prijateljima u vrtić gdje su organizirane zajedničke igre i druženje.


U srijedu, 25. lipnja 2014. godine u dječjem vrtiću Bregunica upriličena je završna vrtićka svečanost. Mališani su pjesmama i plesovima razveselili svoje  roditelje, a predškolci su dobili prigodne diplome kao uspomenu na vrtićke dane. Organizirali smo i zajedničke igre djece i roditelja. Obilježen je tako kraj prve pedagoške godine, ali i oproštaj od predškolaca koji  na jesen kreću u školu.


Folklorna skupina dječjeg vrtića sudjelovala je na desetoj obljetnici KUD-a Širine.

U srijedu, 04. lipnja 2014., u dječjem vrtiću "Bregunica" za  djecu je održana  preventivno edukativna akcija „Vidi i klikni“ koju je organizirao HAK Đurđevac. Djeci su tako, stručni djelatnici HAK-a, na zanimljiv i njima primjeren način prezentirali sigurno kretanje u prometu uz pomoć lutka po imenu „Haki“ i malim vozilima u raznim prometnim situacijama.

Cilj ove akcije je podizanje svijesti za odgovorno i sigurno sudjelovanje u prometu, a sve to kroz učenje kroz činjenje (rad, igru, osobno iskustvo – pokazivanje i vježbanje).

Djeca su na kraju na poklon dobila bojanku koja predstavlja žalbu djeteta upućenu roditeljima kako bi roditelji postali svjesni da je njihovo uzorno ponašanje prvi i neprikosnoveni primjer djeci i glavni doprinos sigurnosti na cestama.


Suradnja vrtića i škola veoma je važna, kako za djecu tako i za njihove roditelje.Dječji vrtić „Bregunica“ Novo Virje i  Područna škola Drenovica grade mostove suradnje te se tijekom pedagoške tj. školske godine  druže i posjećuju, kako bi prijelaz iz vrtića u školu, i za djecu i za roditelje bio što manja nepoznanica. Predškolci koji će igru u vrtiću na jesen zamjeniti za đačke klupe, sa velikom znatiželjom prihvaćaju nove izazove. Prije samog kraja školske godine,posjetili su svoje prijatelje u školi koji su ih  sa velikim veseljem dočekali. Na licima budućih đaka moglo se iščitati uzbuđenje te su sa velikim zanimanjem sudjelovali u ovoj aktivnosti !                                       FOTOGALERIJA


U utorak, 27.05.2014.godine djeca Dječjeg vrtića „Bregunica“ sa svojim odgojiteljicama bila su na izletu u Koprivnici.

Po dolasku u Koprivnicu posjetili su Domoljub i pogledali kazališnu predstavu „Životinjsko carstvo“ zagrebačkog Kazališta Tvornice lutakakoja je sve oduševila.  Nakon predstave svako je dijete dobilo na dar čokoladicu životinjsko carstvo.

Nakon predstave smo posjetili prijatelje u dječjem vrtiću Sveti Josip gdje su djeca uživala u igri na vanjskom igralištu.  

Nakon kratkog odmora u gradskom parku prošetali smo do Knjižnice i čitaonice "Fran Galović" na Dječji odjel.  

Posjetili smo i Javnu vatrogasnu postrojbu Koprivnica. U ugodnom druženju, djeci je predstavljen rad vatrogasaca . Susret je oduševio djecu.  

Naravno, prije odlaska osladili smo se sladoledom i zadovoljni krenuli put  Novog Virja.         FOTOGALERIJA


U subotu, 24. svibnja 2014. u Đurđevcu je održan 13. Olimpijski festival dječjih vrtića. Ova manifestacija je ove godine po prvi puta u našoj županiji održana i u Đurđevcu, uz Koprivnicu i Križevce gdje se to odvija već niz godina.
 

Na Olimpijskom festivalu u Đurđevcu je sudjelovalo oko 130 mališana iz 6 dječjih vrtića: „Pčelica“ Molve, „Bregunica“ Novo Virje, „Fijolica“ Novigrad Podravski, „Bubamara“ Kalinovac, „Maslačak“ Đurđevac i „Zrno“ Virje.

Nakon svečanog mimohoda svih ekipa, polaganja olimpijske prisege natjecatelja, donošenja olimpijske baklje i „paljenja“ olimpijskog plamena započelo je natjecanje u kojem su uživala i djeca i odgojiteljice.

Djeca su se natjecala  u 3 atletske discipline u konkurenciji dječaka i djevojčica –  bacanju loptice u daljinu, skoku u dalj i štafetnom trčanju, a nakon ovih disciplina i u nogometu za dječake i djevojčice.

Ponosni vlasnici medalja su:

  • Marijana Markov- skok u dalj- SREBRNA MEDALJA  

  • Goran Vranić-skok u dalj – SREBRNA MEDALJA

  • Dominik Vranić – skok u dalj – BRONČANA MEDALJA

  • Mali nogomet – djevojčice (P. Vranić, M. Vranić, L. Hrženjak, M.Markov, S. Turčić, L. Kovačević, S. Hrženjak, P. Šadek ) – SREBRNA MEDALJA

  • Mali nogomet- dječaci ( D. Vranić, S.Mesarov, G. Vranić, B. Živko, L. Fuček, L. Crnčić, T. Fucak, M. Marko)- ZLATNA MEDALJA

Čestitke svima na izvrsnim rezultatima!!!!     FOTOGALERIJA


U suradnji sa župnikom Krunoslavom, smo nakon nedjeljnog misnog slavlja priredili prigodan program za svoje majke kako bi im čestitali njihov dan.

FOTOGALERIJA


Posjetili smo poštanski ured Hrvatske pošte  u Novom Virju. Tom su prilikom mogli vidjeti i čuti što je sve potrebno imati da bi mogli poslati pismo te kako izgleda poštanska markica, razglednica, poštanski sandučić i slično.

1 2 3 5 4 6 7

Sudjelovali smo kratkim programom na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Novo Virje.

Youtube video

3 4 2 12 11 10
5 7 8 9 6 1

Sudjelovali smo kao gosti na 3. susretu mladih glumaca i recitatora "Pri Dravskom."

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Uključili smo se u proslavu - dana Općine i Župe  Novo Virje blagdana Svetog Josipa radnik.Za svu djecu i roditelje s područja općine organiziran je "Dan otvorenih vrata" kako bi sve zainteresirane mještane dodatno upoznali s radom vrtića.

“Razveselio nas je veliki odaziv roditelja, ali i šire javnosti. Voljeli bismo pohvaliti i zahvaliti svim roditeljima, koji su se aktivno i s veseljem uključili u sve aktivnosti, čiji je zajednički nazivnik bio upoznavanje folklorne baštine – i narodnih plesova” , a posebno svima koji su sudjelovali u nastanku dječjih narodnih nošnji.

1 10 11 12 13 14 15 16 17
22 4 5 2 19 18 20 3 21
6 7 8 9          

 


U ponedjeljak, 28. travnja u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održan je svečani prijem te su uručena priznanja za sudjelovanje i najbolje košarice u projektu „Vuzmena košarica“. Direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc izrazio je zadovoljstvo što je ova manifestacija postala već tradicionalna (ove je godine održana peta „Vuzmena košarica“). Župan Darko Koren zahvalio se svima koji rade s djecom i kroz ovakve akcije potiču očuvanje tradicije našeg kraja nakon čega je podijelio priznanja i nagrade najboljima.

Dječji vrtić „Bregunica“ osvojio je prvo mjesto u kategoriji dječjih vrtića. Organizator natjecanja osigurao je vrijednu nagradu u vidu poklon bona u Narodnim novinama.

Kao i svake godine, ova akcija bila je humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva idu Humanitarnoj zakladi „Naš mali kutak raja“. Upravitelj zaklade Krešimir Juratović zahvalio se djeci i njihovim mentorima te ih je pozvao na međunarodnu humanitarnu likovno-kiparsku koloniju koja će se u kolovozu održati u Komatnici.


Izložba Uskršnjih radova 700"> Izložba Uskršnjih radova

18 18 18 18 18

USKRS U VRTIĆU !!! IMG_7622 IMG_7665 IMG_7666 IMG_7668
IMG_7453 18 IMG_7470 IMG_7473 IMG_7476 IMG_7483 IMG_7484 IMG_7485 IMG_7621

Dajmo djeci korijene i krila


Dječji vrtić „Bregunica“ je u subotu, 05. travnja 2014., sudjelovao na humanitarnoj manifestaciji „Vuzmena košarica“ koja se već tradicionalno održava u sklopu projekta „Pisanica od srca“ na Zrinskom trgu u Koprivnici. Cilj  ovog projekta  je očuvanje kulturne baštine kroz izradu uskršnjih pisanica na tradicionalan, ali i suvremen način.

Osim izložbenog, ova akcija imala je i prodajni karakter, a sav prihod prikupljen prodajom pisanica i uskršnjih dekoracija biti će doznačen Humanitarnoj zakladi „Naš mali kutak raja“ Komatnica.

Štandove su obišli župan g. Darko Koren, direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije g. Zdravko Mihevc sa suradnicima, viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport  gđa. Vesna Peršić Kovač, g. Josip Cugovčan i mnogi dr.

IMG_7499 IMG_7498
IMG_7497
IMG_7559 IMG_7550 IMG_7501 IMG_7488 IMG_7490 IMG_7491 IMG_7492 IMG_7495 IMG_7496 IMG_7500

I mi mali u vrtiću se  pripremamo za skorašnje Uskrsne blagdane. Održana je radionica: "Ukrašavanje pisanica voskom". Radionicu su vodile Marija Kranjec i Marta Čelik. Da se pisanice mogu ukrasiti rastopljenim voskom naučili su mališani. Cilj nam je bio upoznati djecu s izradom tradicionalnih pisanica pisanih voskom. IMG_7451 IMG_7463 IMG_7464 IMG_7466 IMG_7452

Uz pomoć roditelja napravili smo i zeca od bale sijena.

18 18 18 18 18

U srijedu 26. ožujka u suradnji sa  prijateljima iz dječjeg vrtića "Zrno" Virje, sudjelovali smo na manifestaciji Turisičke zajednice Koprivničko-križevačke županije "U susret Uskrsu". U sklopu izložbe velikih pisanica, održane su radionice za djecu koje su vodile bake vrtićanaca. Djeca su tako uživala u izradi proljetnog cvijeća od krep papira i papira u boji te u ukrašavanju pisanica od sitinca. Svojim dolaskom su nas iznenadili župan Darko Koren i dožupan Ivan Pal. Imali smo čast prisustvovati i otvaranju konjičke staze pa su djeca uživala i u vožnji kočijom središnjim koprivničkim trgom. Radovi koji su nastali  na radionici moći će se vidjeti i 05. travnja na manifestaciji "Vuzmena košarica" gdje će dječji vrtić "Bregunica" imati svoj štand.

U petak 21.3. održana je radionica izrade cvijeća od krep papira. Osim roditelja i  baka na radionici su sudjelovale članice Udruge  žena "Crnec." Mnogobrojne cvjetne kreacije i ukrasi koji su nastali vrijednim  rukama sada krase prostore dječeg vrtića.
IMG_7306 IMG_7307 IMG_7309 IMG_7310 IMG_7311 IMG_7312 IMG_7323 IMG_7315 IMG_7317 IMG_7319 IMG_7320
IMG_7321 IMG_7322                  

Kako je župa posvećena sv. Josipu , zaštitniku očeva, djeca dječjeg vrtića „Bregunica“ Novo Virje okupila su se kako bi Svetom misom proslavila Dan očeva.  Djeca su osim prigodnih stihova i pjesme svojim tatama podijelila prigodne poklone koje su sami izradili.

18 18 18 18 18

U četvrtak, 13.03.2014. djeca su imala prilike uživati u vrlo lijepoj i veseloj predstavi „Radoznali pačić, tvrdoglavi mačić i mirisni kolačić''. Predstava je poučna i interaktivnog je karaktera što znači da su djeca aktivno sudjelovala u njoj te su tako uživala u pjevanju, plesanju i rješavanju različitih problema s likovima iz predstave.

18 18 18 18 18 18 18

18

18 18 18 18 18 18 18
18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18

18 18

07. 03. održana je uskrsna radionica u kojoj su nam mame pomogle u izradi raznih ukrasa za naš vrtić

18 18
18 18 18 18 18 18 18 18

Djeca dječjeg vrtića "Bregunica" i djeca Područnih škola Drenovica i Crnec organizirali su mali dječji fašnik. Djeca su u društvenom domu Drenovica pripremila kratki  program gdje se svaka maskirana skupina kratko predstavila. Za sve nestašluke koje se događaju u vrtiću i školi okrivljen je  i spaljen fašnik. A vesela fašnička povorka prošetala je i ulicama Novog Virja.


U četvrtak 20. 02. 2014. pedagoginja Osnovne škole Ferdinandovac Ena Sulimanec održala je roditeljski sastanak na temu :" Priprema djece za polazak u školu".

U ponedjeljak, 17. veljače 2014.  posjetila su nas djeca starije odgojne skupine „Loptice“ iz Dječjeg vrtića "Bubamara“  Kalinovac, njihove odgojiteljice Tanja Patačko i Darija Erdec te ravnateljica Ivana Biruš. Posjet su djeca iskoristila za uživanje u igri i smjehu, a odgojiteljice za razmjenu iskustva.


Prikaz „Iz baštine za budućnost“ –Svatovski običaji zavičaja

Mjesto održavanja: Vrtić Bregunica, PŠ Drenovica, Općina, Društveni dom Novo Virje

Svati 2014. I

Svati 2014. II


Valentinovo u vrtiću !


Dječji vrtić „Bregunica“ te područne škole Drenovica i Crnec u sklopu zajedničkog projekta“ Iz baštine u budućnost“ organizirali su radionicu izrade cvijeća od krep papira. Na radionici su sudjelovale bake i mame polaznika  dječjeg vrtića i učenika područnih škola. Izrađene cvjetiće ćemo iskoristiti u prikazu svadbenih običaja koji će biti upriličen u četvrtak 14. veljače 2014.


Evo što smo radili u ovim zimskim mjesecima u našem vrtiću.


U petak 07. veljače posjetile su  nas djelatnice  dječjeg vrtića „Zrno“ iz Virja.  Druženje  je iskorišteno  za razmjenu iskustva. Obilasku  se pridružio  i načelnik Općine Novo Virje g. Branko Mesarov. Posjet je završio obilaskom Galerije „Marijan Jakubin“ u prostorima Općine Novo Virje.


Djeca s veseljem dočekala zimske radosti.


U dječjem vrtiću Bregunica  Novo Virje  u ovo zimsko vrijeme održana  je radionica izrade kućice za ptice .Na radionici su sudjelovali  očevi gdje su zajedno sa svojom djecom izrađivali kućice, a sve u cilju poticanja najmlađih da se brinu za ptice stanarice u zimskim mjesecima. Za izradu kućica korišteni su raznovrsni drveni materijali, puno mašte i spretnih ruku. Kućice smo postavili  na igralištu gdje  će biti  hranilište gladnim ptičicama ove  zime, a djeca će se brinuti o njima.


Organizirali smo pravu modnu reviju šalova.


Kako bi čestitali Božić svim župljanima djeca su izvela prigodni program nakon mise na sam blagdan Božića.Blagoslov kuća o Božiću je prilika za kratak susret sa svećenikom. Tako su djeca dječjeg vrtića „Bregunica“ primila u svoj vrtić župnika  Krunoslava , ministrante i ekonomske vijećnike. Župnik je blagoslovio vrtić, djecu i djelatnike .


Okupljanje oko adventskog vijenca.


Kičenje bora


Posijali smo pšenicu na blagdan Sv. Lucije. O njoj smo se svakodnevno brinuli.


Uz božićno drvce i adventsko selo postavili smo i jaslice ispod bora.


I mi maleni smo pekli kolačiće kojima smo se svi zajedno počastili na božićnom druženju.

 


Božićno druženje djece i roditelja  uz kazalište sjena i adventski vrt.


19.12.2013. stigao nam je Djed Božičnjak, održana priredba na kojoj su sudjelovali učenici PŠ Crnec, PŠ Drenovica i polaznici dječjeg vrtića ''Bregunica''


Predblagdansko druženje i razmjena iskustva odgojiteljica dječjeg vrtića „Maslačak“  Đurđevac i odgojiteljica dječjeg vrtića „Bregunica“ Novo Virje.


Priredba povodom blagdana Svetog Nikole. Djeca su pripremila kratki program pa su pjesmom i plesom dočekali dragog gosta.

FOTOGALERIJA


13. 11. 2013. održana je radionica na kojoj su nam mame pomogle izraditi božićne ukrase (visilice, kuglice za bor, adventske kućice)


11. 11. 2013. održali smo Odgojiteljsko vijeće zajedno sa odgojiteljicama iz Dječjeg vrtića ''Vrapčić'' Drnje.


Evo kako smo obilježili blagdan Svih svetih.


20. 10. obilježili smo Dan jabuka.


2. rujna 2013. prvi dan vrtića.


09. rujna 2013. održan 1. roditeljski sastanak gdje su roditelji upoznati s planom i programom rada vrtića.


U vrtić je u posjet došao naš velečasni, blagoslovio nas i počastio bombonima i Marijinom sličicom.


Od 9. – 13. rujna obilježili smo olimpijski tjedan.


Evo kako smo uredili vrtić povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje.

Postali smo ''pravi pekari''.


13. 10. 2013. Nastup u crkvi nakon svete mise kojim smo sumještanima predstavili što su djeca naučila na temu kruha i plodova zemlje.


Naš župnik Krunoslav Milovec blagoslovio je  pekarske proizvode u vrtiću.


26. 09. 2013. posjet policiji u Đurđevac,  povodom blagdana sv. Mihaela, zaštitnika policajaca


4. 10. 2013. u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna posjetili su nas mališani Dječjeg vrtića Bambi iz Ždale sa svojim odgojiteljicama.


Ugostili smo učenike čitateljskog kluba Fantazija iz OŠ Ferdinandovac. Školarci su vrtićarcima po ulogama pročitali knjigu Anin kruščić pa su mališani saznali kako nastaje kruh.


16. 10. 2013. ugostili smo jesensku predstavu Šarenog svijeta.


Djeci je održano predavanje na temu prometa na kojem su mališani upoznali osnovne prometne propise te su dobili i prigodne slikovnice i bojanke.


U suradnji s roditeljima vrtićaraca organizirali smo kestenijadu.


30. 10. 2013. posjetila su nas djeca i odgojiteljice iz Dječjeg vrtića Maslačak iz Đurđevca.