• Naslovnica
  • O nama
  • Program
  • Fotogalerija
  • Dokumenti
  • Kontakt
 

br. posjeta

 

 
 U utorak  14. srpnja organizirali smo poludnevni izlet u Ždalu. Posjetili smo Zaštičeni krajobraz "Čambina" i prijatelje u dječjem vrtiću "Bambi" Ždala. Ovo ljetno vrijeme iskoristili smo za zajedničku  igre i druženje na otvorenom, a odgojiteljice za  razmjenu iskustva.


Organizirana je  vježba evakuacije  sukladno Zakonu o zaštiti na radu i zaštiti od požara te sukladno Planu evakuacije i spašavanja dječjeg vrtića. Vatrogasci DVD-a Drenovica pomogli su nam u realizaciji vježbe, koja je imala zadatak   upoznavanje djece i djelatnika Dječjeg vrtića sa postupkom evakuacije i mogućim požarnim opasnostima, odabirom pravilnog postupka pri izbijanju požara u vrtiću, uvježbavanje gašenja požara sa raspoloživim sredstvima  te izvođenje evakuacije ugroženog prostora te koordinacija svih sudionika.

Nakon vježbe vatrogasci su na veliko oduševljenje djece prezentirali vatrogasnu opremu.


U nedjelju 7. lipnja održana je završna svečanost dječjeg vrtića "Bregunica" Završna svečanost je održana na izletištu "Čarda" u Novom Virju uz roštiljadu druženje i igru. Organizirane su i zajedničke igre djece i roditelja gdje su i djeca, a i roditelji pokazali spretnost u povlačenju užeta, skakanju u vrećama, igri pišilonec i u nogometu. Ove godine smo prvi puta organizirali ovakav način druženja koji će nadamo se prerasti u tradicionalno gdje su djeca, a i roditelji kvalitetno proveli nedjeljno poslijepodne i uživali

U utorak 02. lipnja sudjelovali smo u predstavi "Šarenog svijeta".Predstava je poučna i interaktivnog je karaktera što znači da su djeca aktivno sudjelovala u njoj te su tako uživala u pjevanju, plesanju i rješavanju različitih problema s likovima iz predstave.

Posjetili smo naše bivše vrtićance prvačiće u školi gdje smo vidjeli kako izgleda njihova buduća učionica, što se sve u njoj može naći, kako se treba ponašati i još mnogo drugih zanimljivh stvari te s njima sudjelovali aktivno na jednom školskom satu, a  budući prvačići su upoznali svoju učiteljicu .

U srijedu 27. svibnja posjetili su nas štičenici  Udruge za pomoć osoba s mentalnom retardacijom Đurđevac. Djeca su izvela kratki program, a organizirane su i zajedničke igre.

U subotu, 23. svibnja 2015. u Đurđevcu je održan 14. Olimpijski festival dječjih vrtića.  Na Olimpijskom festivalu u Đurđevcu su sudjelovali mališani iz 7 dječjih vrtića: „Pčelica“ Molve, „Bregunica“ Novo Virje, „Fijolica“ Novigrad Podravski, „Bubamara“ Kalinovac, „Maslačak“ Đurđevac i „Zrno“ Virje iz naše županije te po prvi puta su na Olimpijskom festivalu sudjelovali i mališani iz Mađarske.Nakon svečanog mimohoda svih ekipa, polaganja olimpijske prisege natjecatelja, donošenja olimpijske baklje i „paljenja“ olimpijskog plamena započelo je natjecanje u kojem su uživala i djeca i odgojiteljice.Djeca vrtićke skupine našeg vrtića natjecala su se u 3 atletske discipline u konkurenciji dječaka i djevojčica –  bacanju loptice u daljinu, skoku u dalj i štafetnom trčanju, a nakon ovih disciplina i u nogometu za dječake.


U utorak, 19.05.2015. godine djeca Dječjeg vrtića „Bregunica“  bila su na izletu u Varaždinu.Po dolasku u Varaždin posjetili su Cinestar i pogledali prekrasni animirani film „Zvončica i čudovište iz Nigdjezemske“. Nakon kratkog odmora uslijedila je  šetnje gradom i posjet Entomološkom odjelu Gradskog muzeja Varaždin gdje su djeca uživala u razgledavanju stalnog postava „Svijet kukaca“. Kroz nekoliko tema: Svijet kukaca u šumi; uz šumu i na livadi; u vodi i na obali; noću i u zemlji, na otprilike 4500 izložaka, u postavu se zorno prikazuje biologija kukaca. U neposrednoj blizini muzeja nalazi se i vrlo zanimljiv skriveni dio samog središta grada „Anđelinjak“ – mjesto gdje spavaju anđeli koji se djeci također vrlo svidio i svatko je barem kratko zavirio u taj predivan svijet anđela.Nakon ugodnog boravka u Varaždinu slijedio je drugi vrlo zanimljivi dio izleta. Dolazak na seosko imanje obitelji Požgaj u Velikom Bukovcu bio je nagrada za sve, malene i velike. Prekrasno uređeno i osmišljeno imanje nudilo je razne sadržaju pa su djeca nakon slasnog ručka i slatkog ledenog deserta mogla vidjeti mnogo domaćih životinja, igrati se na dječjem igralištu, crtati i jednostavno uživati na svježem zraku.U kasnim popodnevnim satima vratili su se umorni svojim kućama, ali sretni i prepuni dojmova o kojima će se još dugo pričati.


U utorak 12. svibnja posjetila su nas djeca starije odgojne skupine "Srčeka" i njihove odgojiteljice Ljubica Krnjak i Mirjana Franjo iz dječjeg vrtića "Fijolica" Novigrad Podravski. Igre, druženja  nije nedostajalo! Svi zajedno smo otišli do rijeke Drave koja nas je sprijateljila. Za jesen smo obečali uzvratiti posjet.


Proslavili smo majčin dan u  suradnji sa župnikom Krunoslavom. Nakon nedjeljnog misnog slavlja priredili smo prigodan program za svoje majke kako bi im čestitali njihov dan.


Uključili smo se u proslavu -obilježavanja  Dana Općine i Župe  Novo Virje blagdana Svetog Josipa radnik.Za svu djecu i roditelje s područja općine organiziran je "Dan otvorenih vrata" kako bi sve zainteresirane mještane, djecu i roditelje dodatno upoznali s radom vrtića.

Na samom početku djeca su otpjevala jednu pjesmicu, a majke su izvele lutkarsku predstavu "Kako je cvijet upoznao svijet". Održana je igraonica na engleskom jeziku pod vodstvom mame Željke Cik.


Sudjelovali smo kao gosti na 4. susretu mladih glumaca i recitatora "Pri Dravskom."


05. svibnja na roditeljskom sastanku smo imali gošću- logopedinju Antoniju Vranić iz dječjeg vrtića "Maslačak"  Đurđevac koja je roditeljima održala predavanje "Predvještine čitanja i pisanja"

Povodom Dana Općine Novo Virje 03. 05. 2015. u prostorima dječjeg vrtića otvorena je Memorijalna zbirka Miroslava Dolenca Dravskog  i izložba Donacije Drage Bešenića. U programu je nastupila i folklorna grupa vrtića.


OGLAS ZA UPIS

DJECE U DJEČJI VRTIĆ I JASLICE ZA PEDAGOŠKU GODINU

2015./2016. U DJEČJI VRTIĆ “BREGUNICA” NOVO VIRJE
 

Zahtjevi za upis primat će se od 18. svibnja 2015. godine do zaključno 28. svibnja 2015. godine u prostorijama Dječjeg vrtića “Bregunica”, svakog radnog dana u vremenu od 8:00 do 15:00 sati.

Zahtjev za upis podnosi se na posebnom obrascu, a preuzima se u prostorijama Dječjeg vrtića  “Bregunica” Novo Virje ili na web stranici www.djecji-vrtic.novo-virje.hr

 

Uz zahtjev za upis potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

1. Zahtjev za upis djeteta u određeni program Dječjeg vrtića,

2. Preslika rodnog lista ili izvadka iz matice rođenih za dijete (djecu),

3. Preslike osobnih iskaznica ili uvjerenje MUP-a o prebivalištu na području Općine Novo Virje za oba roditelja ili potvrda o             sufinanciranju polaska djeteta u dječji vrtić(za roditelje iz drugih gradova i općina),

4. Potvrda o obavljenom sistematskom pregledu djeteta (djece) prije upisa u predškolsku ustanovu (izdaje nadležni liječnik-pedijatar djeteta- djece)

5. Potvrda o plaćenim financijskim obvezama prema Općini Novo Virje

Zahtjev sa kompletnom dokumentacijom dostaviti osobno ili na adresu: Dječji vrtić “Bregunica” Drenovica 6 Novo Virje. Sve obavijesti u svezi upisa mogu se dobiti na telefon 810-022  svakog  radnog  dana u vremenu od 8.00-15.00 sati


OPĆINA NOVO VIRJE

XVII dani Općine Novo Virje

26.04. - 15.05.2015.   (FOTOGALERIJA)


Povodom Dana općine sudjelovali smo 30. travnja na susretu područnih škola u Područnoj školi Drenovica. Pogledali smo predstavu koju su pripremili učenici naših područnih škola, azatim smo svi zajedno uživali u igri i druženju.


U ponedjeljak, 27. travnja u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održan je svečani prijem te su uručena priznanja za sudjelovanje i najbolje košarice u projektu „Vuzmena košarica“.

Svečanim prijemima su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenici Darko Sobota i Ivan Pal te direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc koji je istaknuo kako je ove godine na „Vuzmenoj košarici“ sudjelovalo 11 dječjih vrtića te 13 školskih skupina. Predstavnicima iz vrtića „Bregunica“ uručeno je priznanje za sudjelovanje.

U povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava, 23. travnja, članice Čitateljskog kluba „Fantazija“ iz OŠ Ferdinandovac čitale su polaznicima DV „Bregunica“ iz Novoga Virja bajku braće Grimm Zlatna guska. Nakon čitanja djeca su vođeno razgovarala o djelu te se poigrala na temu priče. Susret je bio obogaćen dječjim ilustracijama pročitanoga djela. Ovako se u djece budi zanimanje za knjigu i čitanje te od najranije dobi stvaraju čitateljske navike.
 

U četvrtak 26. ožujka. 2015. pedagoginja Osnovne škole Ferdinandovac Ena Sulimanec održala je roditeljski sastanak na temu :" Priprema djece za polazak u školu".


Ovako je izgledao postupak postavljanja našeg dječjeg igrališta. Od bagera do veselih dječjih lica.


I načelnik Branko se često druži s nama u Bibliobusu.


Dan očeva obilježili smo  prigodnim programom u župnoj crkvi Svetog Josipa radnika


12. 03. - održana je uskrsna radionica u kojoj su nam mame pomogle u izradi raznih ukrasa za naš vrtić


U četvrtak, 12. ožujka 2015. za djecu predškolske dobi  održana je preventivno edukativna akcija „Vidi i klikni“ koju je organizirao HAK Đurđevac u suradnji s Policijskom postajom Đurđevac. Djeci su tako, stručni djelatnici HAK-a, na zanimljiv i njima primjeren način prezentirali sigurno kretanje u prometu uz pomoć lutka po imenu „Haki“ i malim vozilima u raznim prometnim situacijama.

Radi se o programu koji kao metodu učenja koristi rad, igru i osobno iskustvo - pokazivanjem i vježbanjem. Program se odvijao uz pomoć didaktičkih pomagala, automobila na napuhavanja i električnog automobila kao kulise. Koncept programa „Vidi i klikni“ je usvajanje praktičnih informacija, spoznaja i znanja o sigurnom načinu ponašanja djece u prometu u svojstvu pješaka ili suputnika u automobilu.

Djeca su na praktičan način imala priliku učiti o pravilnom korištenju nogostupa, prolasku preko raskrižja, prelasku ceste, riziku prolaska ceste između parkiranih vozila, a simulirana im je i posljedica neupotrebe sigurnosnih pojaseva u slučaju naglog kočenja prilikom vožnje u automobilu.


Prilikom posjeta Bibliobusa održane su pričaonice za djecu  koje je vodila Ana Škvarić.Djeca vrtićke grupe su se družila uz Vuka koji je tražio ljubav, a jasličari uz Miffy

Maškare smo obilježili i u utorak 17.2. u vrtiću pjesmom i plesom.


U nedjelju 15. veljače u suradnji s Područnim školama Drenovica i Crnec i KUD-om "Širine" organiziran je "Fašenk v Novom Virju". Vesela fašenska povorka djece i roditelja prošetala je mjestom.U Društvenom domu su djeca priredila kratki program gdje se svaka maskirana skupina predstavila. Za sve nestašluke koji se događaju u vrtiću i školi okrivljen je i spaljen fašnik.

Valentinovo u vrtiću


Uživamo u snijegu

Suradnja vrtića i škola veoma je važna, kako za djecu tako i za njihove roditelje.Dječji vrtić „Bregunica“ Novo Virje i  Područna škola Drenovica grade mostove suradnje te se tijekom pedagoške tj. školske godine  druže i posjećuju, kako bi prijelaz iz vrtića u školu, i za djecu i za roditelje bio što manja nepoznanica. Predškolci  i djeca polaznici male škole posjetili su prijatelje u Područnoj školi Drenovica koji su ih sa veseljem dočekali. Obišli  su prvi razred i imali priliku vidjeti kako izgleda njihova buduća učionica, što se sve u njoj može naći i kako izgleda jedan školski dan.


Djeca dječjeg vrtića "Bregunica" sa svojim majkama, braćom i sestrama , bakama te odgojiteljicama posjetili su Božićnu bajku na imanju obitelji Salaj u Grabovnici. Djeca su uživala u blještavilu lampica , a poseban doživljaj je bio vidjeti likove iz omiljenog crtića- štrumfove.

Blagoslov kuća o Božiću je prilika za kratak susret sa svećenikom. Tako su djeca dječjeg vrtića „Bregunica“ primila u svoj vrtić župnika  Krunoslava i ministrante. Župnik je blagoslovio vrtić, djecu i djelatnike.

Božićna radionica

Adventsko- božićne aktivnosti u vrtiću.

Adventsko druženje djece i roditelja  uz paljenje 4. svjeće na adventskom vijencu, igru tišine te  kazalište sjena.

Djeca iz vrtića i programa predškole s veseljem dočekala zimske radosti.

Sveti Nikola

Priredba povodom Božića

Nastupili:

Dječji vrtić ''Bregunica

Osnovnoškolci

KUD ''Širine


Policijska postaja Đurđevac u suradnji s Auto klubom Đurđevac organizirala je edukativno predavanje na temu prometa za polaznike najstarije odgojne skupine Dječjeg vrtića "Bregunica" i polaznike Male škole. Mališani su upznali osnovne prometne propise te su dobili i prigodne slikovnice i bojanke.

Blagdan Svih svetih


U suradnji s dječjim vrtićem "Zrno" iz Virja i "Vrapčić" iz Drnja sudjelovali smo na Kajkavskom etnografskom kvizu u Virju združenim nastupom.

Mali pekari


Program Male škole započeo je 13. 10. 2014. u našem  vrtiću.


Dani zahvalnosti za plodove zemlje.

20.10. 2014. obilježili smo Dan jabuka


Hrvatski olimpijski dan jedinstveni je naziv za nacionalnu sportsku manifestaciju...


Evo kako smo uredili vrtić povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje


Djeca dječjeg vrtića „Bregunica“ su imala prilike uživati u vrlo lijepoj i veseloj predstavi Rapsodija jeseni "Apčiha apčiha!“ živahnog ritma uz dva tri stiha.... Predstava je poučna i interaktivnog je karaktera što znači da su djeca aktivno sudjelovala u njoj te su tako uživala u pjevanju, plesanju i rješavanju različitih problema s likovima iz predstave.


Posjetili smo policijsku postaju Đurđevac povodom Dana policije.

Djeca su vidjela službenog policijskog psa za detekciju droga, vozila, opremu i uređaje koju koristi policija u svom radu. Najviše su im se svidjeli policijski motori.